Hyttetur med kanarifugl i bur

TrineCamHytta1trinecamHyttetur4TrineCamHyttetur2TrineCamHyttetur3hytta cam trine5hytta ingrid og cam

Vin og øl? Blir det krøll?

Nakenbading og sang!

Det blir en skikkelig party kingkong klang!


17mai er vi s glad!

HURRA ALLE SAMMEN!

Hvorfor har vi glemt leke?

Leke som er så gøy! Hva gjorde vi da vi var små: "hei skal vi leke sammen? hva skal vi leke?" Hva gjør vi nå? "Hei vil du komme til meg? Vi kan se tv og slappe av"

 

Her om dagen var jeg på jobb, og en av beboerne ville ha meg med på å huske! Huske var så gøy! Det kilte i magen og gikk opp og ned! Høøøyt! Og jeg hang nesten opp ned! Jeg looo og looo!

 

Igår var vi hos Joakim, og grilla som andre voksne siviliserte mennesker. Mens Veronica fortalte om konkuransene hun og Kjell Erik pleier og ha (gå trillebår osv) så fikk vi lyst til å ha det gøy. Slåball eller no! Det hele endte med at vi løp 10ungdommer rundt i hagen til Joakim og lekte danskstikkball og spilte kanonball!! Kan ikke huske sist vi lo så mye jeg..

 

Leke er gøy! La oss ikke glemme og være unge ;)


Hvorfor har vi glemt leke?

Leke som er så gøy! Hva gjorde vi da vi var små: "hei skal vi leke sammen? hva skal vi leke?" Hva gjør vi nå? "Hei vil du komme til meg? Vi kan se tv og slappe av"

 

Her om dagen var jeg på jobb, og en av beboerne ville ha meg med på å huske! Huske var så gly! Det kilte i magen og gikk opp og ned! Høøøyt! Og jeg hang nesten opp ned! Jeg looo og looo!

 

Igår var vi hos Joakim, og grilla som andre voksne siviliserte mennesker. Mens Veronica fortalte om konkuransene hun og Kjell Erik pleier og ha (gå trillebår osv) så fikk vi lyst til å ha det gøy. Slåball eller no! Det hele endte med at vi løp 10ungdommer rundt i hagen til Joakim og lekte danskstikkball og spilte kanonball!!

 

Leke er gøy! La oss ikke glemme og være unge ;)


Schrsten miiin:D

2.5r

 

christian 2christian1
Gratulerer med dagen Christian:D

Du er fantastisk!


Hvis du hadde kjangsen til og redde et liv, ville du gjort det da?

 

vegetar

 

Hvert år fôrer, slakter og spiser vi over 20 millioner dyr i Norge, mer enn et dyr hvert annet sekund. Bak hvert kjøttstykke ligger et uverdig liv i fangenskap. Dyrene lever størsteparten av livet sperret inne i trange bur og båser, uten mulighet til naturlig utfoldelse. Grunnet tvilsomme transportforhold dør titusener av fjærkre og andre husdyr på vei til slakteren. Alt fordi vi kjøper og spiser kroppene deres, og fordi markedet krever profitt og effektivitet.

 

Det er vår egen skyld at dyr blir innesperret og drept. Hadde ingen kjøpt kjøttvarer, ville ikke dyr blitt avlet opp for slakt. Som vegetarianer sparer du i løpet av noen år livet til flere titalls dyr - okser, griser, høns og sau som ellers hadde blitt slaktet.

 

Det er en myte at dyr "har det bra" i Norge. Om industriellt husdyrhold på mange måter er verre i andre land, så betyr ikke det at norsk husdyrhold er godt nok. Årlig avdekkes en rekke grove brudd på reglene for dyrehold som mangel på stell, utsulting og fysisk mishandling. Samtidig er lovverket på mange punkter så svakt at det legitimerer og systematiserer dyremishandling.

 

Matvarekrisen er menneskeskapt. Selv om det er mat nok til alle velger vi å fôre opp husdyr, i stedet for å fordele ressurssene jevnt blant trengende mennesker. Tidligere ble kjøtt sett på som en luksusvare, i dag er det nærmest blitt en selvfølge å spise kjøttmat til frokost, lunsj, middags og kvelds. Dette krever en enorm sløsing med jordaeraler (til beiting og fôrproduksjon), vann, sprøytemidler og andre kjemikalier.

 

Om ikke hensynet til dyr og miljø alene er grunn nok til å bli vegetarianer, er det også en rekke helsemessige argumenter som taler for å utelate kjøtt fra kostholdet vårt. Det er en myte at vi "trenger kjøtt for å bli sterke". Heller tvert imot - animalske produkter inneholder for mye fett og proteiner, samtidig som de er blottet for fiber. Kjøttmat inneholder dessuten ofte skadelige kjemikalier og bakterier som kan forårsake sykdommer, og egg inneholder store mengder kolestrol. Hjertesykdommer, kreft og fedme er noen av de sykdommene som forekommer sjeldnere hos vegetarianere enn andre.

 

Rundt om i verden er det mange hundre millioner vegetarianere som er med på å vise at det går an å leve sunt og godt samtidig som man tar hensyn til dyr, mennesker og miljø på en enkel måte. Enten man velger å spise vegetarisk av helsemessige, religiøse, moralske, politiske eller miljømessige grunner, bidrar man til å skape en bedre jord for oss alle.

 

Prøv å leve på vegetarkost noen dager. Du vil antakelig oppdage at det er mye lettere og smaker mye bedre enn du kanskje trodde! Eller forsøk deg på en vegetarrett neste gang du er ute og spiser, så er du igang:) Hvis du hadde kjangsen til og redde et liv, ville du gjort det da?

 

Kilde: Basert på en løpeseddel utgitt av Norsk Vegetarforening, NOAH - for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen. 


Et lite smil...

Et lite smil...


The DammVann project

the DammVann project

 

Endelig etter en fin omvei til Andebu, ankom Kristian og jeg endelig Kvelde og Dammvann. Noe vi ikke hadde klart uten vår kjære venn "Ivar" som fulgte oss på vår vei..

 

DammVann er et nydelig,vakkert, fantastisk sted eid av Mille Marie Tresko, det er gjemt bort i kroken i Kvelde men den som leter finner og det er så absolutt verdt det.. Men når solen begynner å gå ned og skyggene begynner å ta form, pakker de fleste sammen å drar hjem, for det lyse har alltid et mørke og i dette mørket viser nye skapninger seg, som det beryktede gjenferdet, "gamlefar".

 

Etter å ha sett på den nydelige utsikten over dammvann beveget vi oss inn i skogen. Det var skummelt, spennende og ekkelt og jeg må inrømme at selv modige Camilla ble litt smånærvøs enkelte ganger:P Men for og lage en lang historie kort, vi overlevde turen og ankom Sandefjords trygghet en gang i de sene nattetimer.. Takk for en bra tur Kristian, og Takk til Ivers-vi ville ikke klart oss uten deg! :D


dammvann camilla steinrysDammvann- Kristian steinrys

Kristian og Jeg forand steinrøysene vi møtte på dypt inne i skogen. Rimelig ekkelt!
 


Camping er livet!

God påkledd, med gode store vakkre varmedresser la jeg og min veninne Karoline ut på telttur..

Vi satt opp teltet, rigget oss til meg campingstoler, alias (spillet) og knekkebrød ;)

 

Det endte med at vi ble god venn med Svanhild, en stakkars homofil hannsvane, som var utstøtt av flokken, og dermed sulten og alene.. Stakkars Svanhild! Men nå var han ikke alene lenger!

 

svanhild, jeg og Karo

 

Natten var enda ung, og etter mange timers kos, hadde vi fått et nært og godt forhold til Svanhild- Svane.. Så godt at Svanhild spiste knekkebrød av hendene våre. Det var en litt spesiell følelse, vi var redde, Svanhild var redd og fresa litt, men etter en koselig matoverlevering var vi alle fornøyde, og jeg og Karoline kunne fortsette Telteventyret vårt, ut i de sene nattetimer ;)

 

Illustrasjon: Kristian Moe


Gamle gode bilder

Satt og kikket i albumet gitt, morsomt og se hvor mye forskjellige klær jeg har hatt bakover i tiden:P

 

cam1cam2cam julcamilla guttcam hettegenserrockestjerneuteliggeruteligger2


Takar siiiitne jenta!

Slik hendte det i de dage, at Camilla den fantastiske ble utslitt..

Det hele startet da hun tilbragte en koselig natt hos sin venn Kristian, og de døgnet..

Etter en lang natt med mye god te nærmet klokken seg 8, og det var på tide for Camilla, som ikke hadde sovet- å dra på jobb..

mongo cam kristiancam og kristian

 

På jobb koste Camilla seg, med fantastisk overtrøtt humor, før hun kl12 var ferdig på jobb, og dro hjem og sov i 3timer.

 

Klokken 19.00 begynte Camilla-den fantastiske på jobb igjen, denne gang var jobben litt mer slitsom.. Hun jobbet helt til klokken 7om morgenen. Og selv om jeg selv ikke har opplevd presset på kroppen, kan jeg godt forstå at det må være slitsomt og jobbe på shell i en sen nattetime med hundrevis av fulle russ på besøk.. Det eneste lyspunktet hennes var at hennes kjære venner Thomas og Asbjørn (nedenfor)  kom på besøk, noe som gav henne litt mer mot til å overleve natten! Stian var også så uuutrolig søt at han kom innom for og kjøpe en pølse av Camilla denne natten;) Dette var til ubeskrivelig glede for Camilla!

thomas blixasbjrn

Camilla, som nå blir kalt "Camilla, det utrolig ubeskrivelig slitne" fikk selvfølgelig ikke sove noe serlig når hun kom hjem, slik går det når man så og si tømmer kaffemaskinen på shell i løpet av natten..

Så nå sitter hun der, med sin godt venn Msn. Klokken er 12.56 og hun har 2døgn bak seg med bare 6timer soving, og 16timers arbeid..

 

Takar siiiiitne jenta!


hits